9 januari: Maaltijd met vrijwilligers VPTZ

3 januari 2017

palliatieve-zorgRegelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep mensen en vertelt iets over wie zij zijn en wat zij doen. Maandag 9 januari is Marga Bisterveld te gast. Zij is coördinator van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ).

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste drie tot zes maanden van hun leven bevinden. In deze fase bieden de VPTZ-vrijwilligers ondersteuning zodat deze laatste levensfase op een ‘zo goed mogelijke’ manier doorleefd kan worden. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven.

De tweegangen maaltijd is deze keer uit de Syrische keuken! Met koffie en thee kost 7,50 euro. Met dit bedrag maakt u het ook mogelijk dat iemand met een klein inkomen kan genieten van de maaltijd. Als u geen of een laag inkomen hebt, dan kunt u gratis bij ons eten of door een kleine bijdrage te betalen.

Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 en vraagt u dan naar Pieter Poels.

Eet u vegetarisch, geef het even aan. En ter info: het vlees wat wij bereiden is altijd biologisch, beter voor milieu en voor de dieren.