Kinderen maken compostbakken voor moestuin

24 november 2016

compostbakken-moestuin-webVrijdag 18 november was een mooie dag. Na alle regen die week scheen de middagzon over de moestuinen bij het Huis van Compassie. Vrijwilligers van Van Tuin tot Bord en de Voedselbank ontvingen 13 kinderen van groep 8 van basisschool het Kleurrijk in Willemskwartier.

Samen met hun docent Peter Kregting en de handarbeid docente gingen zij aan de slag om compostbakken te maken voor de 3 moestuinprojecten. Er werd eerst een handleiding doorgesproken; hoe maak je van tweedehands pallets en met behulp van scharniertjes, schroeven, PVC buizen en meubelhoeken een doeltreffende compostbak.

Toen werden de mouwen opgestroopt. Er werd gezaagd , getimmerd, geboord, en overlegd. En natuurlijk koffie, thee en limonade gedronken.

Aan het eind van de middag kon iedereen tevreden terugkijken op een zonnige, gezellige en vruchtbare middag, met een aantal mooie compostbakken als resultaat.compostbakken-moestuin