Word vrijwilliger in het Huis van Compassie

1 september 2016

vrijwilligers gezochtWe organiseren een groot aantal activiteiten voor de kwetsbaren in onze samenleving, zoals een Repaircafé, kookcursussen en maaltijden. Er is een moestuin voor en door mensen van de Voedselbank. We organiseren ook debatten, filmavonden en tentoonstellingen. Er werken veel vrijwilligers in het Huis van Compassie. En we hebben nog plek voor andere vrijwilligers.

 • gastheer of gastvrouw:
  tijdens de verschillende activiteiten helpen met het inrichten van de ruimtes, koffie en thee inschenken, mee op ruimen, etc..
 • vervoer met auto (wij bieden een kilometervergoeding):
  voor onze publieksavonden zoeken we iemand die eens per 2 of 4 weken bezoekers met de auto wil ophalen en weer naar huis wil brengen.
 • sponsoring:
  we zoeken iemand die het een uitdaging vindt om sponsoren te zoeken voor ons werk. En bijvoorbeeld middenstanders benadert om goederen aan ons beschikbaar te stellen (zoals eten voor onze maaltijden).
 • administratie/PR:
  we maken veel publiciteit voor onze activiteiten. Daarvoor maken we bijvoorbeeld gebruik van allerlei publieke websites in Nijmegen. Wie vindt het leuk om dit soort werk op de computer te doen?
 • begeleiden van een gespreksgroep:
  we organiseren regelmatig met het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COIL) gespreksgroepen voor mensen graag  anderen ontmoeten en praten over onderwerpen die ons allen bezighouden op het gebied van levensvragen en zingeving? We zoeken nog iemand die samen met een ervaren vrijwilliger een gespreksgroep wil begeleiden. Wij zorgen vooraf voor een training.


Met inzet van een halve dag per maand kun je al een hoop betekenen! We hebben een leuk team van vrijwilligers en er is altijd deskundige begeleiding.

Heeft u interesse, neem dan voor een kennismakingsgesprek contact op met Pieter Poels (coördinator Huis van Compassie Nijmegen) 024-3228480 en poels@kerkinactie-nijmegen.nl