13 juni: Maaltijd met Zengroep Oshida

26 mei 2016

Zengroep OshidaRegelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep mensen en vertelt iets over wie zij zijn en wat zij doen. Maandag 13 juni wordt de maaltijd verzorgd door leden van Zengroep Oshida.

Zengroep Oshida: “Wij willen graag gasten en vrijwilligers van het Huis van Compassie een maaltijd aanbieden en samen met hen van gedachten wisselen over leven en samenleven zonder plakplaatjes oftewel: insluiten in plaats van uitsluiten.”

Zengroep Oshida mediteert op zes dagen in de week. Er wordt in stilte gemediteerd. Zen is een oefening in loslaten, relativering van jezelf, maar het beoogt tevens om de verbondenheid met anderen te ervaren. Anderen zonder uitzondering, alweer: insluiten in plaats van uitsluiten. Zen-meditatie  is weliswaar van boeddhistische oorsprong, maar het wordt beoefend door atheïsten, humanisten, christenen, joden, boeddhisten en islamieten. Ook Zengroep Oshida kent een grote diversiteit in levensopvattingen onder haar deelnemers.

De maaltijd duurt van 18.00 tot 20.00 uur en kost 6 euro. Door 6 euro te betalen maakt u het ook mogelijk dat iemand met een klein inkomen kan genieten van de maaltijd. Als u geen of een laag inkomen hebt, dan kunt u gratis bij ons eten of door een kleine bijdrage te betalen.

Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 en vraagt u dan naar Pieter Poels.