Verslag 22 maart: bijeenkomst Heumensoord, en dan?

7 april 2016

22 maart avond vrijwilligersDinsdag 22 maart kwamen ongeveer 200 vrijwilligers samen in voorzieningenhart de Biezantijn. Het Huis voor Compassie, Stichting Gast en Stip Noodopvang hadden een avond georganiseerd om samen met vrijwilligers na te denken over de inzet voor vluchtelingen na het aflopen van de noodopvang op Heumensoord.

Sinds de aankondiging van de Noodopvang in september 2015 is er een golf van positieve energie vrijgekomen. Binnenkort houdt de noodopvang in Heumensoord op. Reden genoeg om na te denken over hoe we alle goede initiatieven voortgang kunnen geven.

De avond heeft veel inspiratie opgeleverd. Het is duidelijk dat veel mensen zich willen blijven inzetten voor vluchtelingen en dat er blijvende contacten uit voort zijn gekomen. Er komt zeker een vervolg op deze bijeenkomst. Omdat er nog niet duidelijk is of er een nieuwe noodopvang komt en hoeveel extra statushouders er zullen komen weten we echter nog niet wanneer dat zal zijn.

Een uitgebreid verslag van deze avond leest u op de website van Stip: http://noodopvang.stipnijmegen.nl/nieuws/vrijwilligers-voor-de-toekomst/