29 mei: Publieksmiddag van Nijmegen Stad van Compassie

26 april 2016

logo Nijmegen stad van compassieIn de Wijkfabriek presenteren zich zondag 29 mei tientallen Nijmeegse initiatieven die met compassie hun werk doen en zich verbonden voelen met ‘Nijmegen, stad van Compassie’. Alle Nijmegenaren zijn welkom. Ook kunt u die middag nader kennis maken met de compassiegedachte en compassiebeweging.

Programma
Wat is er te doen, van 14.00 tot 17.00 uur, in de Wijkfabriek aan de Fuchsiastraat 10 (buurtcentrum de Driesprong in de Wolfskuil):

 • Informatiemarkt van Nijmeegse organisaties en initiatieven die actief zijn op terrein van o.m. mantelzorg, buurt- en wijkwerk,  gezondheidszorg, hobby en vrije tijd
 • Vele verschillende workshops, van 14.30-15.30 en 15.30-16.30:
  – Nijmegen Stad van Compassie: info en discussie over dit initiatief
  – Madelinde Krantz: Compassie in actie
  – Sensoor tel. hulpdienst: voor een luisterend oor en een goed gesprek
  – De Bagagedrager: ‘een steekje Los’, psychische gezondheid/kwaliteit van leven
  – Bahá’í-gemeenschap: Programma over jeugdeducatie
  – Zin in mijn Leven: Wie ben jij zelf in het verhaal van Compassie
 • Creatieve kinderactiviteiten door de Kleurfabriek
 • Muziek, en een hapje en een drankje van het Wereldvrouwenhuis Mariam


Entree is gratis!

Houd onze website in de gaten, daarop plaatsen wij binnenkort ons definitieve programma: www.nijmegenstadvancompassie.nl

Nijmegen, stad van Compassie?
Nijmegen is niet de eerste stad die zich zo wil noemen. Vele steden, wereldwijd, verklaarden zich al compassionate city. In Nederland zijn bijvoorbeeld Groningen, Leiden, Arnhem en Rotterdam compassiestad. Zij sloten zich aan bij het Handvest voor Compassie. Centraal staat “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden”.

Wie doen er mee aan deze dag?
de Vredeskoffer, Sensoor, de Wijkfabriek, de Vrijwilligerscentrale, Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN), Hobbycentrum Nonnendaal, Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COIL), Han Fortmann centrum, Huis van Compassie, de Kleurfabriek, Vrijwilligerscentrale, Zin in Mijn Leven, Wereldvrouwenhuis Mariam, Handvest voor Compassie, Pleisterplaats voor de Ziel, Vluchtelingenwerk, de Hulpdienst, SWON Seniorennetwerk, Zij aan Zij, Luisterhart, de Bahá’í-gemeenscha, Luisterend Oor, Stichting Gast, Dierenambulance, Pinkstergemeente, Wijkcafé, Nijmegen in Dialoog, Compassionproject Nijmegen, en vele anderen….

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Wij zijn Nijmegen: www.wijzijnnijmegen.nl