Avond voor vrijwilligers over vluchtelingen en ggz

17 maart 2016

Vluchtelingen COAHet Huis van Compassie en Vluchtelingenwerk Oost Nederland organiseren dinsdag 19 april een informatieavond voor vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de geestelijke gezondheidszorg die vluchtelingen behoeven, en hoe deze is georganiseerd.

Specifieke aandacht is er voor de vraag hoe vrijwilligers en zorg- en hulpverleners in de praktijk goed  kunnen samenwerken. Er is veel ruimte voor vragen en suggesties.

Te gast zijn:

  • Maria van den Muijsenbergh: Huisarts voor dak- en thuislozen, senior onderzoeker aan de Radboud Universiteit en bij Pharos het expertisecentrum voor zorg aan kwetsbare groepen.
  • Houssam Alcharif: psycholoog afkomstig uit Syrië, heeft o.m. recentelijk psychologische ondersteuning geboden aan (groepen) volwassenen en kinderen in Damascus, ondersteunt momenteel bewoners van Heumensoord.
  • Wilbert Pieterse en Lotte Hendriks van Pro Persona, organisatie met deskundigheid in het behandelen van hulpvragen op het gebied van specialistische geestelijke gezondheid. Wilbert is psycholoog/ psychotherapeut, Lotte is onderzoeker op het gebied van PTSS (post traumatische stress stoornis).

 

Aanmelding is noodzakelijk bij: post@huisvancompassienijmegen.nl
Locatie: Huis van Compassie (Groenestraat 170 Nijmegen)
Inloop vanaf 19.45
Gratis entree
Nadere info: 024-3228480