18 maart: filmavond ‘Everything is illuminated’

14 maart 2016

Everything Is Illuminated webWe laten dit seizoen in het Huis van Compassie vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Kees Waardenburg.

Vrijdag 18 maart vertonen we de film ‘Everything is illuminated’. Een jonge joodse Amerikaan, Jonathan Safran Foer geheten, reist naar het platteland van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augustine, de vrouw die, zo is hem verteld, zijn grootvader uit de handen van de nazi’s heeft gered. Vergezeld door Alex zijn jonge Oekraïense tolk en diens grootvader,  maakt Jonathan in een Trabantje een donquichotachtige zoektocht door een verwoest landschap,  De reis die vrolijk begint, wint gaandeweg aan betekenis en levert voor alle betrokkenen iets anders op.

Naar het boek van Jonathan Safran Foer, zelf even te zien als blaadjesblazer.

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs: 7 euro (inclusief koffie, thee en een drankje)

FILMS IN HET HUIS VAN COMPASSIE

            Hoe je kijkt maakt uit wat je ziet
           Samen met anderen zie je zelf meer.