27 november: KIJK MAAR filmavond ‘Le Fils’

19 november 2015

le fils websiteWe laten dit seizoen in het Huis van Compassie vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Kees Waardenburg.

Le Fils (2002, België/Frankrijk)
Een timmerman, een jongen en een schokkerige camera. Meer hebben de geëngageerde gebroeders-cineasten Dardenne niet nodig voor een intens, verwarrend drama over menselijke onzekerheid, zo blijkt uit hun vijfde speelfilm Le fils.
Olivier Gourmet speelt een leraar in een opleidingscentrum, die in een grauwe Waalse stad randgroepjongeren zijn vak bijbrengt. Als op een dag de 16-jarige Francis aankomt in het centrum, is Olivier volledig van de kaart. In de hele film is geen scène zonder Gourmet, de hele film draait om de mysterieuze verhouding van de man ten opzichte van zijn nieuwe leerling Francis.

Het verrassende plot van ‘Le Fils’ prijsgeven zou zonde zijn. Het is een knap staaltje cinema met een diepmenselijke ondertoon. Le Fils, over wraak en vergeving, maakt diepe indruk op de kijker.

Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen
Vrijdag 27 november, aanvang: 19.45 uur (inloop: 19.30 uur)
Toegangsprijs: 7 euro per film (incl. koffie en drankje, gereduceerd tarief in overleg)
Aanmelding: is niet nodig

Verder dit seizoen…
22 januari 2016: One Day after Peace
18 maart 2016: Keuze volgt in overleg met filmbezoekers

Zie www.cinema.nl voor meer informatie over de films.