Cursus over Compassie: 4 avonden in november

20 september 2015

cursus compassie 2015

In deze cursus combineert geestelijk verzorger Madelinde Krantz de inhoud van Compassie, het bekende boek van Karen Armstrong, met filosofie en levenskunst. In deze cursus leren wij met elkaar hoe we ons compassievermogen optimaal kunnen aanspreken. En dat komt niet alleen onze persoonlijke relaties en eigen creativiteit ten goede, maar het leidt ook tot fundamentele sociale en maatschappelijke veranderingen.

Door de ontmoeting met de ander worden wie je bent.

Naast het boek van Karen Armstrong geven we in de cursus aandacht aan gidsen als Martin Buber, Etty Hillesum, Emmanuel Levinas, Friedrich Nietzsche, Philip Zimbardo en  Mattieu Ricard. En vooral niet te vergeten: u zelf!

Stap voor stap gaan we op zoek naar de grote betekenis van compassie en hoe compassie ons kan helpen in ons dagelijks leven.

Door wie: Madelinde Krantz, zelfstandig geestelijk verzorger, trainer en coach, staflid bij het CoiL en oprichtster van Arnhem city for Compassion.

Tijd:19:30-22:00 uur

Data:maandag 9 november, vervolgens  16 en 23 en 30 november

Kosten:We hanteren 2 tarieven: 60,- voor mensen met een modaal inkomen en daarboven, 30,- voor mensen met een inkomen daaronder. Mocht ook 30,- voor u teveel zijn, graag overleg met Pieter Poels, 024-3228480.

Aanmelden bij:post@huisvancompassienijmegen.nl  Er is plaats voor max. 14 mensen. Cursusgeld is ter plekke te voldoen.