7 oktober: Podiumgesprek ‘Verbindende communicatie’

24 augustus 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHoe kunnen we met behulp van Verbindende Communicatie werkelijk verbinding maken met onszelf, en met de ander (met bijvoorbeeld een andere levensbeschouwelijke achtergrond, of met een andere cultuur)? Hiertoe dienen we een andere taal te leren, de taal van het hart.


Monique Hoogakker zal een korte inleiding houden over verbindende communicatie tussen mensen. Hoe kunnen we op vreedzame wijze informatie uitwisselen en verschillen overbruggen, waarbij menselijke waarden en behoeften centraal staan. Nadien zal Monique deelnemen aan het podiumgesprek.

Deelnemers aan het podiumgesprek zijn:
• Monique Hoogakker is trainer, coach en mediator, vanuit het gedachtegoed van Verbindende Communicatie. Ook is zij projectleider buurtbemiddeling in Wijchen.
• Said Bouharrou is bestuurslid van de Al-Mosliminmoskee in Nijmegen. Hij is ook actief als bruggenbouwer namens de vredesorganisatie PAX. Dit jaar ontving hij de Ien Dalesprijs voor zijn werk voor de Nijmeegse Vredesverklaring.
• Frances Nijssen is organisatiecoach, supervisor en leiderschapstrainer. Zij begeleidt studie- en meditatiegroepen en geeft workshops in binnen- en buitenland. Zij is bestuurslid van Jewel Heart, centrum voor Tibetaans Boeddhisme, en van het Tarab Instituut Nederland, instituut voor Boeddhistische Psychologie en Filosofie.

Na hun gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen aan de deelnemers. Paul Oosterhoff zal het gesprek leiden.

Van harte welkom op woensdag 7 oktober van 20.00 tot 22.00 uur
in het Huis van Compassie aan de Groenestraat 170 in Nijmegen.
Entree € 5,- of naar draagkracht. Om 19.45 uur koffie en thee.
Aanmelden is noodzakelijk bij: post@huisvancompassienijmegen.nl

De podiumgesprekken worden drie maal per jaar georganiseerd door het Huis van Compassie,
de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, Vincent de Paul Center, Augustijns Centrum de Boskapel.