Donderdag 16 april: In verbinding met Jeruzalem

3 april 2015

Jeruzalem HUG foundationJeruzalem is de belangrijkste locatie om een vredesproces tussen Palestijnen en Israëliërs te kunnen realiseren. Het wordt tijd om niet naar hun verschillen, maar juist naar hun gemeenschappelijkheid te gaan kijken: hun liefde voor Jeruzalem en hun wens naar vrede. 16 april opent het Huis van Compassie haar deuren voor iedereen, met een gevarieerd programma over dit thema.

  • 19.45 uur: Presentatie Hug Foundation

Al 8 jaar lang loopt Rob Schrama in Jeruzalem met honderden bezoekers hand in hand rondom de stadsmuren, begeleid door drummers en andere muzikanten: de ‘Jerusalem Hug’ (http://jerusalemhug.org/).
Palestijnen en Israëliërs openen hun harten naar elkaar. Dat zou toch ook in het gehele Heilige Land kunnen gebeuren? In zijn presentatie legt Rob Schrama uit wat hij onderneemt om de Palestijnen en Israeliërs nader tot elkaar te brengen.

  • 21.00 uur: Opening fototentoonstelling Hug Foundation

In de loop der jaren zijn er veel foto’s gemaakt van de ‘Jerusalem Hug’. Rob Schrama opent in het Huis van Compassie de hieruit samengestelde fototentoonstelling.

  • 21.15 uur: Vertoning film One Day After Peace

Deze indringende en ontroerende documentaire (Zuid-Afrika, Israël 2012) gaat over verzoening en vertelt het verhaal van een Israëlische moeder die probeert de dood van haar zoon, die is neergeschoten door een Palestijnse sluipschutter, te verwerken. De Palestijn wil niets weten van contact. De moeder gaat vervolgens naar het land waar ze opgroeide – Zuid-Afrika – om te zien hoe de verzoening na de Apartheid daar vorm heeft gekregen. Ze spreekt met daders, slachtoffers, Desmond Tutu en ook met Adriaan Vlok, een voormalig minister van het Apartheidsregime. (www.onedayafterpeace.com)
De film wordt ingeleid door Kees Waardenburg.

Van harte welkom op 16 april van 19.45 tot 22.15 uur in het Huis van Compassie aan de Groenestraat 170 in Nijmegen.
Gratis entree, een vrijwillige bijdrage stellen wij op prijs. Om 19.30 uur staat de koffie en thee voor u klaar.
Aanmelden is niet noodzakelijk.
Nadere informatie: 024 – 322 84 80