Cursus over Compassie

2 februari 2015

Fotoserie BeeldhouwwerkHierbij nodigen wij u uit deel te nemen aan een vierdelige cursus over Compassie. Wij gaan er vaak vanuit dat wij als individu onze eigen keuzes maken, dat we als mens zelfstandig en autonoom zijn. Daarbij wordt de invloed van onze omgeving, de ander(en), wel eens vergeten. Maar: je verbonden weten, erkenning en respect krijgen, het is net zo belangrijk voor ons als drinkwater. Deze behoeften kun je vertalen in het woord ‘compassie’.

In deze nieuwe cursus gaan we met elkaar op reis om zo te ontdekken wie we zijn in onze omgeving, in de context waarin wij leven. We laten ons daarbij leiden door gidsen als Karen Armstrong, Martin Buber, Etty Hillesum, Emmanuel Levinas, Friedrich Nietzsche, Philip Zimbardo en Wil Derkse. En vooral niet te vergeten: u zelf! Stap voor stap gaan we op zoek naar de grote betekenis van compassie en hoe compassie ons kan helpen in ons dagelijks leven.

Door wie: Madelinde Krantz, zelfstandig geestelijk verzorger en mede-oprichter van Compassionate Arnhem, samen met  Paul Oosterhoff, diaconaal predikant
Data: maandag 9 en 23 februari, 9 en 23 maart
Tijd: 19:30-22:00 uur

Kosten: We hanteren 2 tarieven: 60,- voor mensen met een modaal inkomen en daarboven, 30,- voor mensen met een inkomen daaronder. Mocht ook 30,- voor u teveel zijn, graag overleg., Aanmelden bij: post@huisvancompassienijmegen.nl
Er is plaats voor max. 14 mensen. Cursusgeld is ter plekke te voldoen.