23 januari: filmavond ‘Alles van Waarde’

3 januari 2015

Alles van waardeOnder de noemer ‘KIJK MAAR’ laten we dit seizoen in het Huis van Compassie vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Kees Waardenburg.

In november was de eerste filmavond, waarbij Another Year vertoond werd. Van de avond kunt u hier een verslag lezen. 

Op 23 januari vertonen wij ‘Alles van Waarde’ van Frans Bromet (NL, 2011, 85 minuten)
Filmische confrontatie tussen documentairemaker Frans Bromet en zijn politiek geëngageerde dochter Laura. In zijn zoektocht naar de huidige tijdgeest, stuit Bromet op allerlei onverkwikkelijke zaken, zoals de dominante managementcultuur, de slechte staat van de bejaarden- en gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs, de groeiende energieproblemen en de rotte financiële sector. De filmmaker ergert zich aan de focus op stroomlijning en efficiency bij de groeiende groep managers, die steeds meer de menselijke maat uit het oog verliezen. Hij gaat erover in discussie met Laura, gemeenteraadslid voor GroenLinks. De twee confronteren elkaar met de mening van anderen, zoals een historicus, een dominee en een filmmaker.

Vrijdag 23 januari
Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs: 7 euro (inclusief koffie en drankje)
Gereduceerd tarief in overleg. Aanmelding is niet nodig.

Nadere informatie: post@huisvancompassienijmegen.nl of 024-3228480

FILMS IN HET HUIS VAN COMPASSIE

Hoe je kijkt maakt uit wat je ziet. Samen met anderen zie je zelf meer.