12 december: Open Mic avond en verslag vorige avond

9 december 2014

open mic november 2014Vrijdag 12 december bent u welkom bij de Open Mic avond in het Huis van Compassie, van 19.30 tot 21.30 uur. We hopen dat het net zo gezellig wordt als tijdens de Open Mic avond op 14 november: er was een goede opkomst, de gezellig geplaatste tafeltjes waren op twee na bezet.

Zoals gebruikelijk was de presentatie in de deskundige handen van Elsbeth, die een ongedwongen sfeer wist te scheppen. De avond begon met een optreden van Anne, die we kennen van de vorige open mic avond. Uit het hoofd speelde ze Melodia Africana van Ludovico Einaudi, eenvoudige dromerige muziek die een verhaal vertelt. Daarna betrad Lisa Janssen het podium en droeg het gedicht God, het verhaal van de schepping voor, waarin ze probeert God te omschrijven. Ze eindigt met de opmerking dat ze Gods woord als een anker en als een leidraad beschouwt. Vervolgens was er een optreden van de Turkse zanger Salih die we ook al kennen van de vorige keer. De intense liederen met veel versieringen en verschillende ritmes, die hij zingt, noemt hij Turkse blues. Het volgende optreden was dat van Robert. Hij liet video’s over de nieuwste technologie zien. Aandacht werd besteed aan de volgende onderwerpen: de vliegauto, die kan rijden en vliegen; het versturen van geur per mobiele telefoon; hartslag als alternatief voor wachtwoorden voor apparaten en toegang tot diverse elektronische toepassingen; spaarlampen die gevaarlijk zijn door kwik; tenslotte Nederland en de wapenhandel.

Huisdichter Antoon was weer van de partij met een aantal overwegingen over de liefde. Ter sprake kwamen het diepe verlangen naar ‘de ander’, liefde als energie, de wederkerigheid van de liefde, liefdesvermogen. Daarna was er weer Minimal Music van Anne: Una Altera Vita (natuurlijk van Einaudi). Vervolgens was er een lied van Salih, met passie gezongen, met veel emotie, waarmee hij het publiek spontaan handgeklap wist te ontlokken. Mia besloot de avond door een gedicht van haar overleden broer voor te dragen : Verzoek aan God (een soort gebed).

Iedereen is welkom op 12 december. De microfoon staat open voor iedereen, voor ongeveer 10 minuten. In die tijd kan iedereen laten zien en horen wat zijn of haar talent is. Kunt u zingen, dansen, poëzie voorlezen, goochelen, bespeelt u een instrument, alles kan! En als u gewoon behoefte heeft aan een leuke gezellige avond, kom dan bij ons langs. Entree is gratis, iedereen is welkom: jong, oud, hoogopgeleid, het leven was uw leerschool, roots in Nederland of daarbuiten, moslim, christen, zonder geloof, het maakt allemaal niet uit. Wilt u ook optreden, meld u dan aan bij post@huisvancompassienijmegen.nl of bel 024-3228480. Aanmelding is niet nodig als u onze avond gewoon wilt bezoeken.