Roze Ouderen in Nijmegen

14 oktober 2014

ikweethetnogheelgoedDonderdag 30 oktober organiseert het Huis van Compassie samen met SWON het seniorennetwerk een avond met en over roze ouderen in Nijmegen. Het programma bestaat uit o.a een lezing over de emancipatie van roze ouderen door Kees Scheffers, geestelijk verzorger. Daarna is er de theatervoorstelling “Ik weet het nog heel goed” van theatergroep GRAY.

Hierin wordt de combinatie homoseksualiteit en dementie aan de orde gesteld, een onderwerp dat in onze samenleving onzichtbaar is en nauwelijks wordt besproken. Vervolgens is de feestelijke opening van de fototentoonstelling “Weg van de Geraniums” over oudere homo’s, lesbiennes, travestieten en transgenders door Leo van Adrichem. In 32 portretten en bijbehorende profielen, laat hij de kracht van oudere LHBT’s zien. Iedereen is gefotografeerd in de omgeving van waar zij hun dagelijkse activiteit uitvoeren. Ze zitten vast en zeker nooit achter de geraniums! De avond wordt afgesloten door een informeel samenzijn met een drankje.
Entree € 5,- of naar draagkracht (inclusief consumpties) Aanmelden is niet nodig. Nadere informatie : 024-3228480, post@huisvancompassienijmegen.nl
Donderdag 30 oktober van 20.00-22.30 (ontvangst met koffie 19.45)