Podiumgesprek: Oude Spiritualiteit en nieuwe wegen

19 oktober 2014

kalsky uitsnedeProf. Dr. Manuela Kalsky zal op 28 oktober op het podium plaatsnemen samen met gespreksleider Ekkehard Muth. Zij gaan in op het thema: Oude Spiritualiteit en nieuwe wegen.

In onze samenleving groeit de behoefte aan spiritualiteit en we kunnen ons afvragen waaruit komt die behoefte voort? Hoe kunnen we daar als kerk en samenleving aan voldoen? Oude tradities bieden een grote spirituele rijkdom maar wat kunnen we daarmee in onze huidige tijd? We leven in een dynamische wereld en in een veranderende samenleving met een grote diversiteit aan mensen, ieder met zijn /haar eigen gevoelens, geloof en culturele achtergrond.

Manuela Kalsky,Bijzonder hoogleraar – Edward Schillebeeckx leerstoel voor Theologie en Samenleving en directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) en van project W!J.Ze heeft samen met F. Pruim het boek:  Flexibel geloven geschreven dat gaat over zingeving voorbij de grenzen van religies.

Van harte welkom op 28 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in het Huis van Compassie aan de Groenestraat 170 in Nijmegen. Entree € 5,- of naar draagkracht.

Om 19.45 uur staat de koffie en thee voor u klaar.

Aanmelden is noodzakelijk: bij post@huisvancompassienijmegen.nl

Nadere informatie: 024-3228480 www.huisvancompassienijmegen.nl

De podiumgesprekken vinden 3 maal per jaar plaats in Nijmegen en worden georganiseerd in een samenwerkingsverband van Het Huis van Compassie, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, Vincent de Paul Center, Augustijns Centrum de Boskapel.