29 juni: creatieve middag van en voor vluchtelingen

20 mei 2014

mariam van nijmegenZondag 29 juni organiseren we met het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen en met Stichting Kansvol een middag met creatieve workshops en met optredens van vluchtelingen en asielzoekers. De middag is tevens het startsein voor de collecteweek in Nijmegen van het Wereldvrouwenhuis.

We beginnen met een aantal workshops: Theater, Tekenen (Vrouwportretten van Wereldkunstenaars), West Afrikaanse percussie, Art Together (samen ontwerpen van een schilderij voor het Wereldvrouwenhuis) en een Koerdische Volksdansworkshop.

Na een pauze zijn er vele muziekoptredens van artiesten uit verschillende werelddelen. Ook is er een film over een reis die een theatergroep aflegde en er is een theateroptreden. We besluiten de middag met een gezamenlijke maaltijd.

  • 14.15 – 14.30 uur: inloop en schijven workshops
  • 14.30 – 15.30 uur: workshops
  • 15.30 – 15.45 uur: inloop voor optredens
  • 14.45 – 17.00 uur: optredens
  • 17.00 – 17.30 uur: gezamenlijk eten

 

Plaats: Huis van Compassie (De Haard)
Kosten: gratis entree (vrijwillige bijdrage eten is gewenst)
Aanmelden: is niet nodig
Info: Mariet Mensink, mariet@wereldvrouwenhuis.nl of 06-44588555

– Stichting Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen vangt op tijdelijke basis dakloze migrantenvrouwen op met gezondheidsproblemen, die nergens anders terecht kunnen. De vrouwen krijgen medische zorg, gezondheidsvoorlichting, taalles, creatieve les, weerbaarheid en individuele begeleiding met als doel sterker hun weg te vervolgen.

– Stichting Kansvol is opgericht om mensen zonder verblijfsvergunning mogelijkheden te bieden voor creatieve en muzikale activiteiten en talentontplooiing op dit gebied.