20 juni: benefietdag voor Syrië

20 mei 2014

A boy hangs on to a damaged ball in the Zaatari Refugee Camp, located near Mafraq, Jordan. Opened in July, 2012, the camp holds upwards of 20,000 refugees from the civil war inside Syria. International Orthodox Christian Charities and other members of theVrijdag 20 juni organiseren we in en om het Huis van Compassie een benefietdag voor Syrië. We zamelen dan geld in voor het Syrische Comitė Nederland, een vrijwilligersorganisatie die humanitaire steun verleent aan oorlogsslachtoffers en vluchtelingen in en rondom Syrië. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Het programma voor deze dag is geschikt voor jong en oud.

 


Programma: 

 • 14.00 – 17.30 uur:
  – braderie in de tuin: verkoop van decoratieve voorwerpen uit Syrië en regio, boeken, kaarsen, kadoartikelen, etc.
  – Syrische hapjes en drankjes op het buitenterras
  – informatiestands en films over de humanitaire situatie in Syrië
  – creatieve workshops voor jong en oud: theatersport, dans, Arabisch schrijven
  – kinderactiviteiten
 • 18.00 – 20.00 uur:
  Syrische maaltijd (kosten; € 6,-, inschrijven bij post@huisvancompassienijmegen.nl
 • 20.00 – 22.30 uur:
  Optredens: dans, muziek, literatuur; van Syrische artiesten, maar ook Sudanese en Nederlandse artiesten. Ook een nagedachtenis aan Pater v.d. Lugt. En veel meer.


We zamelen het geld en de goederen in voor Het Syrische Comité Nederland
www.syrischecomite.nl een vrijwilligersorganisatie die humanitaire steun verleent aan oorlogsslachtoffers en vluchtelingen in en rondom Syrië.  Ons doel is een al bestaand project : een revalidatiecentrum in Gaziantep, een grensplaats in Turkije. Dit centrum wordt door Syrische artsen en verplegers gerund en is bestemd voor Syriërs die verblijven in (vluchtelingenkampen) in Syrië en in Turkije en ernstig ziek zijn. Er zijn veel hulpgoederen nodig voor het revalidatiecentrum, en het vervoer van de goederen kost geld.

Wilt u meer informatie, of wilt u meehelpen: bel dan 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels. Mailen kan ook naar poels@kerkinactie-nijmegen.nl

De volgende winkeliers op de Groenestraat sponsoren de benefietdag voor Syrië:

 • Global Gift shop
 • Albert Heijn
 • Slagerij De Groene Weg