23 april: Midden-Oosten in klank en beeld

27 maart 2014

klankdiaPiet Muller vertoont op woensdag 23 april een diaklankbeeld over de reis van de Hilversumse scoutinggroep De Argonauten, waarvan hij destijds deel uitmaakte. Met een groep van tien studenten-leden reisden zij in de zomer van 1965 gedurende drie maanden door het Midden-Oosten. Ze volgden daarbij in grote lijnen de tocht die Alexander de Grote 2300 jaar eerder gemaakt had, toen hij de Perzische legers versloeg en een enorm rijk stichtte dat zich uitstrekte van Macedonië tot de Indus.

Hun reis, die reikte tot diep in Iran, is in een prachtig diaklankbeeld vastgelegd, en deze voorstelling geeft de mogelijkheid om de avontuurlijke tocht vol bijzondere ontmoetingen die deze groep bijna 50 jaar geleden maakte te herbeleven. U bent van harte welkom om 19:30 uur in De Haard aan de Groenestraat 170. Het programma duurt tot 22:30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie belt u naar 024 – 322 84 80.