Inspiratielunch op 26 februari goed bezocht

25 februari 2014

inspiratielunch 26 februariOngeveer 30 mensen bezochten de eerste inspiratielunch van het Huis van Compassie, op 26 februari. Na een openingswoord van Paul Oosterhoff was het woord aan Pepijn Boekhorst van Groenlinks die zijn verhaal deed aan de hand van het begrip compassie. Ondertussen konden de bezoekers genieten van een heerlijke soep.

Na Pepijn kwam Hayke Veldman van de VVD vertellen over zijn gedachten bij het woord compassie en koppelde dit aan het woord empathie. Nadat iedereen zijn of haar bord nog een keer gevuld had met broodjes of wat fruit was het woord nog aan Kristie Lamers van de D66. In haar verhaal kwam naar voren dat haar interpretatie van het woord compassie ervoor zorgde dat zij de politiek inging. Vervolgens werden de politici nog kritisch bevraagd over een aantal kwesties die in Nijmegen spelen.

Paul Oosterhoff sloot de bijeenkomst of door nog wat te vertellen over de activiteiten van het Huis van Compassie, en dat mensen die zich aanmelden als ‘Vriend’ van het Huis van Compassie gratis kunnen deelnemen aan de inspiratielunches.

Er zijn plannen voor een vervolg op de inspiratielunch met als onderwerp; ‘Compassie in het bedrijfsleven’. Als u op de hoogte wilt worden gehouden van de inspiratielunch of andere activiteiten van het Huis van Compassie kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.