Gereedschap gezocht voor de moestuin

6 januari 2014

moestuin opening

Achter het gebouw van het Huis van Compassie ligt een stuk grond waar de afgelopen tijd plannen voor gemaakt zijn. Zoals de titel van dit nieuwsbericht doet vermoeden zijn er plannen gemaakt om van dit stuk grond een moestuin te maken om de Voedselbank verse groenten te kunnen bieden en om de kinderen van de basisschool Kleurrijk een leerplek te bieden. Op 21 september vond de feestelijke opening van de moestuin plaats (zie foto). Daarover kunt u hier wat meer lezen.

Sinds een paar weken ziet de moestuin er weer totaal anders uit, zie de foto hieronder. Om de moestuin klaar voor gebruik te maken is het nodig dat de grond echt vruchtbaar is, echter was de tuin achter De Haard een groot grasveld, waar moeilijk op verbouwd kon worden.
Daarom werd in de tweede week van december de grond gefreesd en op dinsdag 17 december waren enkele vrijwilligers bereid om de tuin onder handen te nemen door er paardenmest over te verdelen. De grond frezen betekent dat de grond omgespit wordt en deze goed los wordt gemaakt.

Er werd vier keer heen en weer gereden naar de boerderij voor de mest. Binnenkort wordt er nog een keer gefreesd en dan zal de tuin een winterslaap houden om te ontpoppen als echte moestuin in de lente!

Om de groenten te gaan verbouwen, hebben we gereedschap nodig. Heeft u tuingereedschap wat u beschikbaar wilt stellen, neem dan contact met ons op.

Moestuin gefreesd