4 februari: Podiumgesprek over Passie

21 januari 2014

poduimgesprek 1 oktoberHet leven is een ervaringstocht waarin we zowel passief als passievol kunnen leven. We worden getrokken door onze gedrevenheid, de ervaring dat wat we gaan doen betekenis geeft aan de dag, aan ons leven. Passie zorgt voor bezieling en houdt in ons het vuur brandend.

Dinsdag 4 februari vindt een podiumgesprek over passie plaats,met als thema: Waar komen we ons bed voor uit? De gasten vertellen vanuit hun verschillende levensbeschouwelijke achtergrond waar zij hun bed voor uit komen. Daarna gaan we met hen en met elkaar in gesprek over onze drijfveren en waar wij warm voor lopen.

Gasten: Hoofdgasten zijn Marianne van Haastrecht (abdis van Zusters Clarissen De Bron); Djamil Sardar (imam van de Surinaamse Islamitische gemeenschap) en Gertjan Eldering (meditatieleraar en studiebegeleider van Tibetaans boeddhistisch studiecentrum Jewel Heart).
Gespreksleider is Toine van den Hoogen, als theoloog verbonden aan de Radboud Universiteit.

Opzet van de avond: In deel 1 hebben de gasten op het podium een gesprek waarin zij verhalen van hun passies, in relatie tot zingeving en levensbeschouwing. In deel 2 gaan de bezoekers uiteen in 3 subgroepen en in gesprek met de gasten en elkaar.

Datum/Tijd: dinsdag 4 februari van 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Adres: De Haard, Groenestraat 170 in Nijmegen
Kosten: 5 euro (of naar draagkracht) inclusief koffie en thee

Aanmelden bij: post@huisvancompassienijmegen.nl
Nadere informatie: (024) 322 84 80

Organisatie: het podiumgesprek is een gezamenlijk initiatief van de Boskapel, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN), Vincent de Paul Center, en het Huis van Compassie van de diaconie Nijmegen.