Verslag rondetafelgesprek 26 september

10 oktober 2013

Afbeelding 14“Hebben wij vrede met asielzoekers op straat?”. Op 26 september organiseerden wij samen met Stichting GAST in het kader van de Vredesweek een rondetafelgesprek over de positie van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nijmegen.

De grote zaal van de diaconie was bomvol met zo’n 90 bezoekers. Hoofdgast was Sander Terphuis, prominent PvdA-lid. Ook waren er vele vertegenwoordigers van de Nijmeegse politiek en maatschappelijke instellingen. Qader Shafiq, gespreksleider tijdens deze avond, nodigde al deze betrokkenen beurtelings op het podium uit om een bijdrage te leveren aan de discussie. En er was een levendige inbreng vanuit de zaal.

Resultaat van de avond is dat de maatschappelijke organisaties – waaronder de diaconie – binnenkort een aantal aanbevelingen doen aan de Nijmeegse politieke partijen, die zo mogelijk door de politieke partijen kunnen worden opgenomen in de partijprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen.

[ lees hier het uitgebreide verslag over het debat “Hebben wij vrede met asielzoekers op straat?” ]