Geslaagde opening moestuin Basisschool Kleurrijk

7 oktober 2013

moestuinOp 21 september was het nationale Burendag. Ouders en kinderen van het Kleurrijk en andere buurtbewoners hebben op die dag een enthousiaste en feestelijke start gemaakt met de aanleg van de moestuin op het terrein van de diaconie aan de Groenestraat 170, goed bekend onder de naam ‘de Haard’. De kinderen gaan hier vanaf het voorjaar 2014 wekelijks hun eigen groente verbouwen. Zodat zij op een leuke en praktische manier kunnen leren over voedsel en natuur.

Ontvangst met cupcakes
Om 11 uur werd iedereen ontvangen met een drankje en feestelijke cupcakes. Ria Timmerman, de voorzitter van de diaconie, heette iedereen welkom. Peter Kregting, docent van het Kleurrijk, nodigde vervolgens 2 kinderen uit om de moestuin te openen, door met een hegschaar een lint door te knippen. Daarna gingen we aan de slag: kinderen en ouders en andere buurtbewoners (van het Veldje aan de overkant van de Groenstraat) zetten de schop in de grond; onder leiding van meester Peter werden bloembollen geplant, veldsla en andijvie en verschillende fruitstruiken. Een deel van het gras werd door een sterke vader per kruiwagen afgevoerd naar het Veldje, waar men nog wat graszoden goed kon gebruiken. Om 13 uur hadden we een uitgebreide lunch, die gesponsord werd door Albert Heijn aan de Groenestraat. Na de lunch ging een aantal ouders en kinderen weg, vooral omdat een aantal kleintjes na het harde werk toe waren aan hun middagslaapje. Met een aantal enthousiaste kinderen hebben we daarna nog een aantal planten geplant; vlinderstruiken, een druivenstruik en een aantal klimplanten.

Het was een bijzonder leuke dag; zo’n 20 tot 25 ouders, kinderen en andere buurtbewoners bezochten de dag en de sfeer was goed. De zon scheen de hele dag voor ons.

De komende tijd gaat meester Peter met enige regelmaat met de kinderen van het Kleurrijk kijken hoe het met de plantjes gaat. Vanaf maart 2014 gaan de kinderen de moestuin wekelijks bezoeken.

Bent u enthousiast en wilt u volgend jaar meehelpen met de moestuin; neem dan contact op met Peter Kregting van het Kleurrijk (als u ouder bent van een kind dat bij het Kleurrijk op school zit). Andere buurtbewoners kunnen contact opnemen met ondergetekende.

Pieter Poels, cöordinator het Huis van Compassie, 024-3228480 en ppoels@kerkinactie-nijmegen.nl