Cursussen

Het Huis van Compassie organiseert regelmatig cursussen voor uiteenlopende groepen.

Kookcursussen
Het Huis van Compassie organiseert regelmatig kookcursussen voor mensen die een beperkt budget hebben en een gezonde maaltijd willen koken. In 2016-2017 zijn deze gericht op jongeren uit Eritrea.

Compassiecursussen
We organiseren elk jaar een Introductiecursus, van 4 bijeenkomsten. Centraal staat de inhoud van “Compassie”, het bekende boek van Karen Armstrong, met filosofie en levenskunst. Naast het boek van Karen Armstrong geven we in de cursus aandacht aan andere inspirerende denkers. En vooral niet te vergeten: de cursisten zelf! Stap voor stap gaan de cursisten op zoek naar de grote betekenis van compassie en hoe compassie ons kan helpen in ons dagelijks leven.

We gaan tevens een Verdiepingscursus Compassie aanbieden. Cursisten die eerder bij ons de Cursus Compassie volgden hebben ons hierom gevraagd. De cursus zal wederom 4 avonden beslaan. Aan de hand van het boek van Karen Armstrong leren mensen hoe zij Compassie in praktijk kunnen brengen.

Houd onze agenda bij voor de data van de cursussen!

Hieronder vindt u aankondigingen en verslagen over de cursussen:


Mindfulness-training in Huis van Compassie

Aanvaarding is niet soft, maar geeft kracht. Dat is de kern van mindfulness. Het middel dat je daartoe leert gebruiken is aandacht. Aandacht voor wat zich voordoet, alles wat er is. In en om je heen. Aandacht is een ‘gereedschap’ … Lees verder