Doe mee aan onze digitale huiskamers of belcirkels

Sinds de eerste Coronagolf hebben wij de online huiskamer ontdekt. Regelmatig komt een groepje mensen daar gezellig digitaal bij elkaar. Wil jij ook meer contact met andere mensen? Wil je meer te doen hebben? Of wil je anderen iets bieden? Lees dan dit bericht!

In de digitale huiskamer werd o.a. gesproken over taal- en cultuurverschillen, het wonen in Nijmegen en de deelnemers hebben elkaar een dierbaar object in hun huis laten zien.

We hadden al weer een paar keer gezellige middagen gehad van het project We doen het zelf, dat met name georganiseerd wordt voor en door Voedselbankklanten. Met soep, uitdelen van spullen en speelgoed, creativiteit en informatie-uitwisseling over aanhaak mogelijkheden bij allerlei andere activiteiten, toen de coronamaatregelen ons weer terug floten.

Nu is Het Huis van Compassie bezig nog een aantal online huiskamers te creëren, waarbij er voor iedereen wat wils is: kletsen over alledag, gesprekken met diepgang kunnen voeren, aan de hand van thema’s of spelletjes spelen. Zo zorgen we dat mensen uit de verschillende doelgroepen, contact met elkaar kunnen blijven houden, op afstand, achter een beeldscherm. Via de laptop of smartphone met Google Chrome kan iedereen meedoen. Dit gebeurt met verschillende groepjes en verschillende  begeleiders, die elke week een korte digitale bijeenkomst hebben. Zoals een jongerengroep, met de stagiaires, de bestaande groep van Storay en 1 voor de taalmaatjes. Het plan is ook een Engelse huiskamer op te zetten!

Voor mensen die niet van digitaal of groepen houden, komen er ook belcirkels, waarbij de ene deelnemer de ander belt, voor een praatje en die weer iemand anders etc.

Voor vragen of aanmelden, mail naar post@huisvancompassienijmegen.nl.
Heb je zelf ideeën? Die zijn ook welkom!

Reacties zijn gesloten.