24 september: Podiumgesprek over persoonlijk leiderschap

30 augustus 2019

In dit podiumgesprek zal Theo van der Zee inzichtelijk maken hoe leiderschap in ons dagelijks leven op een radicaal andere manier onszelf, onze omgeving maar ook onze samenleving verder helpt. Hij laat zien dat ook binnen leiderschap grenzen opgezocht en onderzocht worden.


Hiermee sluit hij aan bij het thema van de Vredesweek “Vrede verbindt over grenzen”.

In de huidige tijd lijken veel vraagstukken en problemen onontwarbaar en niet op te lossen. Dat maakt de urgentie van het thema leiderschap groot. Theo hanteert een contemplatieve ofwel beschouwende benadering van leiderschap. Dit houdt in dat het bij leiderschap niet gaat om je eigen wil op te leggen, maar ontvankelijk te zijn, je te laten aanspreken, en dan in beweging te komen voor het goede. Het is een radicaal andere benadering die onverwachte mogelijkheden laat zien en gebeuren. We zien andere mogelijkheden in onszelf en in onze omgeving, waardoor samen gewerkt kan worden aan een vreedzame samenleving.

Dr Theo van der Zee is al vele jaren actief in en voor het onderwijs, en werkt momenteel voor Verus, de landelijke organisatie voor katholiek en christelijk onderwijs. Hij houdt zich vooral bezig met de toerusting, nascholing, begeleiding en advisering van schoolleiders in het basis- en
voortgezet onderwijs. Daarnaast is hij verbonden aan het Titus Brandsma Instituut voor praktijkgericht onderzoek. In het najaar 2019 verschijnt van zijn hand Leidinggeven aan wat komt. Een contemplatieve benadering van leiderschap. Utrecht: Boekencentrum & Boekscout.

Het Augustijns Centrum de Boskapel / Stadsklooster Mariken, het Huis van Compassie, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, het Vincent de Paul Center Nijmegen organiseren vier maal per jaar een Podiumgesprek. Door middel van de Podiumgesprekken krijgt spiritualiteit
een plaats in het maatschappelijk debat.

Datum: dinsdag 24 september 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns Centrum de Boskapel Nijmegen
Kosten: € 7,00 Inclusief koffie/thee en drankje na afloop
of naar draagkracht