Gespreksgroep met Afghaanse Nijmegenaren

Wilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen op het gebied van levensvragen en zingeving? Vanaf vrijdag 6 oktober kunt u eens per maand deelnemen aan een gespreksgroep in Wijkcentrum Dukenburg. Samen met het Centrum Ontmoeting in Levensvragen en de Nijmeegs Afghaanse stichting Goshamadeed starten we een nieuwe gespreksgroep.

Er zijn al ongeveer 8 enthousiaste mensen die samen de groep gaan vormen; Nijmegaren die in Nederland zijn geboren, en Nijmegenaren die in Afghanistan zijn geboren en al lange tijd in Nijmegen wonen. Daarnaast hebben wij een aantal plekken beschikbaar voor mensen met een Nederlandse achtergrond. Het gesprek zal in het Nederlands gevoerd worden.

Wilt u deelnemen aan onze gespreksgroep? Of kent u iemand die graag mee zou willen doen? U kunt u eenvoudig aanmelden door een mailtje te sturen naar: post@huisvancompassienijmegen.nl., 024-3228480 of naar Storay Ahmadi van Goshamadeed: storay64@hotmail.com/ 0619407031

Locatie gespreksgroep: Meijhorst 70/39, 6537 EP Nijmegen.

Data: eerste bijeenkomst is op vrijdag 6 oktober van 16.00 tot 18.00 uur, daarna op vrijdag 3 november.

Het leven is mooi, en het leven gaat ook niet altijd over rozen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met levensvragen en/of zingevingsvragen die ons bezighouden. Iedereen maakt situaties in het leven mee die je ten diepste raken. Situaties waar we allemaal op onze eigen manier op reageren en mee omgaan. Door het delen van persoonlijke ervaringen, waarbij de ontmoeting met de ander centraal staat, kan er een verbintenis ontstaan. Verhalen van de ander waarin we onszelf herkennen kunnen ons een gevoel van begrip, ondersteuning en erkenning geven. Op die manier kan onze aanwezigheid betekenisvol zijn voor de ander.

Reacties zijn gesloten.